Succesvolle DJ en producer Kygo start eigen producer opleiding

Klaar om jouw producer skills naar een hoger niveau te tillen? Of heb je altijd al een producer opleiding willen volgen maar nog nooit de eerste stap gezet? Dan is er goed nieuws voor je. Succesvolle producer Kygo is, in samenwerking met Silicon Valley startup Monthly, zijn eigen producer opleiding gestart. De eerste masterclass begint 4 januari. Je kunt je inschrijven tot 27 december, voor omgerekend zo’n 250 euro. De opleiding geeft je alle kennis, informatie, begeleiding en structuur die je nodig hebt om je eerste 3 tracks waar je trots op kunt zijn de produceren. Lees in dit artikel alles over de producer opleiding.

Proucer Opleiding met Kygo

Wie is de succesvolle DJ en producer Kygo?

De Noorse DJ en producer Kyrre Gørvell-Dahll ken je ongetwijfeld onder zijn succesvolle artiestennaam Kygo (zoals je ziet is dat een combinatie van zijn eigen voor- en achternaam). Hij is op 11 september 1991 geboren in Singapore. Op zijn zesde leerde Kyrre al piano spelen en zijn liefde voor muziek is sinds die dag alleen maar sterker geworden. Zijn vader reisde veel voor zijn werk. Daardoor heeft Kyrre op veel verschillende mooie plekken ter wereld gewoond waaronder: Brazilië, Egypte, Kenia en Japan. Deze verschillende culturele invloeden zijn ook terug te horen in zijn muziekstijl. Zijn muziekstijl laat zich het beste omschrijven als een mix van deep house, tropical house, balearic beat electro en downtempo.

Onder bijna iedere travel vlog op Youtube hoor je het dromerige geluid van Kygo zijn muziek. Niet zonder reden. Wanneer je je ogen sluit terwijl je naar Kygo zijn muziek luistert, waan je jezelf door de dromerige epische klanken al op een zomers eiland met een hagelwit strand en een ongerepte jungle. Ook het aantal views van de muziekvideo’s van Kygo zelf gaan door het dak. Zijn track “it ain’t me” met Selena Gomez heeft maar liefst 541 miljoen weergaven. Zijn Youtube kanaal, KygoMusic, heeft een zelfs meer dan 6 miljoen volgers.

Leer binnen 30 dagen 3 succesvolle tracks te produceren tijdens Kygo’s producer opleiding

Tijdens zijn producer opleiding deelt Kygo de stappen die hij doorloopt tijdens het productieproces van een track. Van het idee, het uitwerken en mixen tot het eindresultaat van de uiteindelijke track. Hij geeft hierbij een kijkje in zijn gedachtenproces, de technieken en software die hij gebruikt. Zodat jij de basisprincipes goed onder de knie krijgt, je past deze technieken namelijk direct toe. Het laatste deel van de cursus staat in het teken van het ontdekken en verder ontwikkelen van jouw eigen muziekstijl. Tijdens deze muzikale masterclass produceer je 3 eigen tracks, die je skills en je CV naar een hoger niveau gaan brengen. Tijdens dit creatieve proces ontvang je persoonlijke begeleiding van Kygo. Je volgt de cursus in een intieme groep met enthousiaste, creatieve mede producenten van over de gehele wereld. Dit heeft als grote voordeel dat je jouw werk met anderen kan delen die direct feedback kunnen geven, wat jouw creativiteit vergroot. De producer opleiding heeft de perfect gebalanceerde mix van video instructies en praktijkopdrachten. Dit maakt het e-learning die gelijkwaardig is aan een-op-een les in een klaslokaal.

Voordat de 30 daagse masterclass, waarin je opgeleid wordt tot producer, begint. Zal Kygo je uitleggen wat je alvast moet weten, welke software en apparatuur je nodig hebt om het meeste uit de producer opleiding te halen.

Dag 1 tot en met 13 van de producer opleiding

Tijdens het eerste deel van de producer opleiding zal Kygo je van het begin tot het einde door zijn muziek productieproces leiden. Hij zal een origineel nummer produceren met een Kygo-achtige synth-lead in de drop. Tijdens de productie van dit nummer zal hij elk idee, elke tip en elke techniek die hij gebruikt, gedetailleerd beschrijven. Aan het einde van het eerste deel van deze productie cursus produceer je zelf een gepolijst nummer met een synth-lead in de drop. Hierdoor zullen je productievaardigheden over de gehele linie naar een hoger niveau rijzen.

Dag 14 tot en met 23: verdiepen in Vocal Chops Song

Tijdens het tweede deel van de productie cursus gaat Kygo diep in op vocal chop songs en vocal manipulation. Hij zal zijn end-to-end-proces demonstreren voor het produceren van een nummer met een vocal chop-lead in de drop. Ook laat hij precies zien hoe hij een pakkende vocal chop-melodie componeert en zang verwerkt met een reeks effecten. Tegelijkertijd ga je zelf aan de slag en pas je direct toe wat Kygo demonstreert. Tegen het einde van het tweede deel van de cursus produceer je een tweede nummer met vocal chops in de drop.

Dag 24 tot en met 30 staan in het teken van het vinden van je eigen sound

Je hoeft niet bang te worden dat je een exacte kopie van Kygo wordt. In het derde en laatste deel van de les zal Kygo zijn benadering delen om als producer een uniek en gedenkwaardig geluid te ontdekken. Hij zal uitleggen hoe hij zelf inspiratie vindt in andere artiesten en producers. Hij deelt een bibliotheek met kenmerkende geluiden die hij beheert en hij laat je horen hoe hij zijn geluid in de loop van de tijd heeft ontwikkelt.

Je sluit de cursus af door een derde nummer te produceren waarmee je jouw eigen persoonlijke geluid als producer kunt ontdekken of verfijnen.

De eerste cursus start op 4 januari. Inschrijven kan nog tot 27 december. Later in 2021 starten nog meer trainingen. Check voor meer informatie de website van Monthly

Wil je liever een goede DJ worden? Check dan onze guide!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *