opus quad dj controllers

De beste DJ controllers van 2024

Een van de eerste dingen die je als DJ wilt aanschaffen is een DJ controller. Met een eigen controller kun je thuis eindeloos oefenen en werken aan je DJ skills. Er zijn de afgelopen jaren enorm veel nieuwe DJ controllers op de markt gekomen. Het kan daardoor lastig zijn om de juiste te kiezen.

Om het wat makkelijker voor je te maken hebben wij 7 controllers geselecteerd die stuk voor stuk meer dan de moeite waard zijn. Met iedere DJ controller uit dit overzicht weet je zeker dat je een goede aankoop doet. Of je pas net bent begonnen met draaien of je draait al wat jaren mee; we hebben voor ieder budget en niveau een geschikte DJ controller!

Waarom een DJ controller en geen DJ set?

Veel dj’s kiezen tegenwoordig voor een dj controller in plaats van een volledige dj set. De reden hiervoor is vrij simpel: met een dj controller kun je alles wat je met een dj set ook kunt doen, maar dan voor een veel lagere prijs. De huidige club-standaard dj set is een combinatie van 2 Pioneer CDJ3000 spelers met een Pioneer DJM-900NX2 mixer. Voor deze set betaal je gemiddeld zo’n 7000 euro.

Voor een DJ controller met vergelijkbare functionaliteiten zoals de Pioneer XDJ-RX3 betaal je ongeveer 2000 euro. Een prijsverschil van zo’n 5000 euro. Tel uit je winst! En vooral als je pas net begint met draaien is het helemaal niet nodig om een dure DJ controller te kopen. Een van de beste instap dj controllers is de FLX4 en deze kost slechts €320. Dit maakt het voor de beginnende dj een stuk makkelijker om aan de slag te gaan!

Ook is het zo dat een dj contoller een stuk kleiner is dan een volledige dj set. Hierdoor kun je het makkelijker neerzetten op een kleine werkplek en is het een stuk mobieler. Handig als je jouw dj controller mee wilt nemen naar een vriend of een tof feestje! Genoeg redenen dus om voor een dj controller te kiezen!

Standalone DJ controllers of met een laptop?

Er zijn twee soorten DJ controllers: standalone controllers en controllers die je moet aansluiten op een dj laptop. Het grote voordeel van standalone dj controllers is uiteraard dat je er geen laptop bij nodig hebt. Je sluit je USB-stick of SD-kaartje aan op je controller en kunt direct aan de slag. Via het ingebouwde scherm selecteer je vervolgens je tracks en kun je zaken checken als de wavevorms, het temo van je tracks, effecten, etc.

Bij een DJ controller die aangesloten moet worden op een laptop, staat alle muziek op de harde schijf van je laptop en lees je alle informatie af op het scherm van je laptop. Omdat de DJ software en het scherm bij een standalone dj controller ingebouwd zijn, kosten deze controllers over het algemeen wel een stukje duurder.

Wat is de beste DJ controller?

Er zijn ontzettend veel verschillende DJ controllers op de markt en omdat niet iedere dj dezelfde wensen en eisen heeft, is het onmogelijk om de beste DJ controller aan te wijzen. Om je te helpen kiezen hebben we 7 DJ controllers voor jullie geselecteerd. Bij deze selectie hebben we rekening gehouden met de volgende eisen:

 • goede tot zeer goede kwaliteit
 • uitgebreid getest
 • bied goede support en garantie
 • (meestal) goed verkrijgbaar

Met iedere controller uit dit overzicht weet je dus zeker dat je een goede aankoop doet.

Pioneer DDJ-FLX4

Type ControllerIn combinatie met Laptop
Geschikt voorBeginnende DJ’s / thuisgebruik
Aantal decks2
SoftwareRekordbox Core / Serato Lite
Performance pads8 per deck
Speaker uitgangenAlleen RCA
Koptelefoon uitgangen1 x 3.5 mm mini-jack
Microfoon ingangen1 x Jack
Bijzondere functieSmart mixing
Actuele prijs Check hier

De Pioneer DJ DDJ-FLX4 (spreek uit als flex4) is het instapmodel van de DDJ-FLX lijn. Deze controller is de opvolger van de succesvolle DDJ-400 en is een van de beste dj controllers voor beginners. Deze controller is compatibel met PC, Mac, iOS en Android, waardoor je zowel mobiel als op een computer kunt oefenen. De DDJ-FLX4 heeft een vertrouwde club-layout met twee decks, voorzien van goede jogwheels en 8 pads voor het activeren van hot cues, samples, loops en effecten.

De smart mixing functie zorgt ervoor dat ook dj’s die nog niet zo goed kunnen mixen een naadloze beatmatch kunnen maken. Op het gebied van aansluitingen is goed te merken dat dit een instapmodel is en geen dj controller die je zult gaan gebruiken op grote events. De DDJ-FLX4 beschikt slechts over 1 RCA uitgang voor het aansluiten van speakers. Hierdoor kun je dus niet (zonder converter) professionele speakers aansluiten, aangezien daar XLR voor nodig is.

Voor dj’s die thuis willen oefenen met draaien en later van plan zijn om over te stappen op een professionele dj set van Pioneer, is dit de perfecte dj controller om van start te gaan!

 • Perfect voor beginnende DJ’s of als back-up controller
 • Zowel geschikt voor Rekordbox als Serato
 • Scherpe prijs en toch alle functionaliteiten
 • Alleen RCA uitgangen
Check de actuele prijzen

Pioneer XDJ-RX3

Type ControllerStandalone
Geschikt voorAlle niveau’s – thuis en op events
Aantal decks2
SoftwareRekordbox / Serato DJ Pro
Performance pads8 per deck
Speaker uitgangenXLR, RCA en Jack (booth)
Koptelefoon uitgangen2 x Jack / mini jack
Microfoon ingangen2 x Jack / XLR combi
Bijzondere functieGroot 10″scherm
Actuele prijs Check hier

De Pioneer XDJ-RX3 is de opvolger van de XDJ-RX2. Voor iedereen die ervaring heeft met een Pioneer DJ-controller, voelt de opstelling van de decks en de mixer direct vertrouwd aan. Een opvallende toevoeging is het extra grote scherm boven de DJ-mixer. Met een indrukwekkende grootte van 10.1 inch en een hoge resolutie en framerate in vergelijking met de XDJ-RX2, biedt dit aanraakgevoelige scherm een vernieuwde interface met een frisse uitstraling en nieuwe functionaliteiten. Hierdoor wordt navigeren eenvoudiger en kun je nauwkeuriger mixen.

Een andere opvallende functie is de mogelijkheid om een track voor te beluisteren zonder deze op een deck te laden, simpelweg door op de juiste positie in de waveform te drukken. Daarnaast kun je tot 4 afspeellijsten tegelijkertijd klaarzetten, waardoor je snel tracks van verschillende lijsten kunt selecteren.

De Pioneer XDJ-RX3 biedt de functionaliteit van twee CDJ-3000 mediaspelers en een DJM-900NXS2-mixer in één standalone DJ-controller. Daarnaast beschikt deze controller over professionele XLR uitgangen en een aparte booth-out op basis van jack. Dit maakt deze controller uitermate geschikt om in te zetten als volwaardige dj-set op events.

 • Standalone, dus geen laptop nodig
 • Zeer groot en goed afleesbaar scherm
 • Veel aansluitmogelijkheden
 • vrij prijzig voor slechts 2 kanalen
Check de actuele prijzen

Reloop Buddy

Type ControllerIn combinatie met smartphone / tablet
Geschikt voorBeginnende dj’s / thuis en mobiel
Aantal decks2
SoftwareDjay Pro
Performance pads8 per deck
Speaker uitgangenAlleen RCA
Koptelefoon uitgangen1 x mini jack
Microfoon ingangenGeen
Bijzondere functieDocking voor smartphone / tablet
Actuele prijsCheck hier

De Reloop Buddy is de ultieme controller voor de mobiele DJ. Voor een aantrekkelijke prijs krijg je een compacte 2-decks controller die volledig compatibel is met DJAY, geschikt voor iOS, iPad OS, Android, Mac en PC! Met deze draagbare DJ-controller kun je ruimte besparen in je rugzak zonder concessies te doen aan functionaliteit. De Reloop Buddy is het resultaat van een samenwerking tussen Reloop en Algoriddim, wat betekent dat je een naadloze integratie kunt verwachten met Algoriddim’s DJAY-software. Door de stevige constructie en het ruimtebesparende ontwerp is de Reloop Buddy ideaal voor zowel mobiel gebruik als voor je thuisopstelling!

De Reloop Buddy beschikt over verschillende functies die op het hoofdpaneel te vinden zijn. Voor elk deck zijn er 8 performance pads met toegewezen loop controls, een flexibele effectensectie met bijbehorende regelaars, en compacte jogwheels waarmee je kunt mixen en scratchen. Met de Neural Mix-functionaliteit kun je in real-time beats, instrumenten en vocals isoleren, waardoor je de mogelijkheid hebt om zeer creatieve mixen te creëren. Tot slot is de Reloop Buddy voorzien van een ingebouwde USB-audio-interface, waarmee je de Buddy direct kunt aansluiten op je smartphone, tablet en computer.

 • Compact, licht en dus erg draagbaar
 • Docking voor smartphone of tablet
 • Neural Mix werkt best goed
 • alleen RCA uitgangen
 • Geen microfoon ingang

Check de actuele prijzen

Denon DJ SC Live 4

Type ControllerStandalone
Geschikt voorAlle niveau’s – thuis en op events
Aantal decks4
SoftwareEngine DJ / Serato Pro
Performance pads8 per deck
Speaker uitgangenXLR, RCA en Jack (booth)
Koptelefoon uitgangen2 x Jack / mini jack
Microfoon ingangen2 x XLR / Jack
Bijzondere functiesIngebouwde speakers
Actuele prijs Check hier

Deze SC LIVE 4 van Denon is een professionele standalone DJ-controller voor veeleisende gebruikers, en dat alles tegen een betaalbare prijs. Deze 4-kanaals, 4-decks controller is voorzien van analoge inputs en booth-outputs, waardoor het een uitstekende keuze is voor gevorderde DJ’s. Als uitgebreide variant van de SC LIVE 2, biedt de SC LIVE 4 niet alleen meer kanalen en decks om mee te mixen, maar elk deck is ook voorzien van 8 fysieke performance pads met RGB-verlichting. De ingebouwde speakers lijken misschien overbodig, maar zijn eigenlijk best wel handig! Vooral om thuis even snel je nieuwe tracks te checken, zonder externe speakers te moeten aansluiten.

Dankzij de ingebouwde Wi-Fi ontvanger kun je direct verbinding maken met je favoriete streamingdiensten. Hiermee was de SC LIVE 4 een van de eerste DJ controllers op de markt waarmee je toegang hebt tot Amazon’s Music Unlimited. Bovendien ontvang je een gratis proefperiode om de mogelijkheden van deze dienst te verkennen. Daarnaast is de DJ-controller compatibel met andere populaire diensten, waaronder TIDAL, Beatport, Beatsource, SoundCloud GO+, en zelfs Dropbox. Als je de DJ-controller aansluit op een laptop en je kunt ook profiteren van de mogelijkheden van Serato DJ Pro, waarvan de licentie is inbegrepen.

 • Standalone, dus geen laptop nodig
 • 4 decks voor een 2 decks prijs
 • Ingebouwde speakers
 • scherm is aan de kleine kant bij het gebruik van 2 kanalen
Check de actuele prijzen

Numark Mixstream Pro +

Type ControllerStandalone
Geschikt voorBeginnende dj’s – thuis en op events
Aantal decks2
SoftwareEngine DJ / Serato Pro
Performance pads4 per deck
Speaker uitgangenXLR en RCA
Koptelefoon uitgangen2 x Jack / mini jack
Microfoon ingangen1 x Jack
Bijzondere functieIngebouwde speakers
Huidige prijs Check hier

De Mixstream Pro+ van Numark is eigenlijk het kleine broertje van de Denon DJ SC Live 4. Ook dezestandalone DJ controller draait op Engine DJ en beschikt over ingebouwde speakers van verrassend goede kwaliteit. In tegenstelling tot de SC Live 5 heeft deze controller slechts 2 decks en 4 perfomance pads per deck. Hierdoor is deze controller iets meer gericht op beginnende dj’s die geen behoefte hebben aan het draaien op 3 of 4 kanalen tegelijk.

Het verschil tussen de gewonen Mixstream Pro en deze + variant zit hem in de toevoeging van een wifi adapter. Hierdoor is het mogelijk om rechtstreeks vanaf een aantal streamingdiensten te draaien zoals Amazon Music, TIDAL, Beatport, Beatsource, en SoundCloud GO+. Dit maakt deze dj controller uitermate geschikt voor het draaien op (kleine) events waar de kans op verzoekjes groot is.

Ook op het gebied van aansluitingen hebben we niets te klagen over deze veelzijdige controller. Naast RCA beschikt deze controller over XLR uitgangen. Ook kun je twee koptelefoons aansluiten wat het back-to-back draaien weer extra gemakkelijk maakt. Dit is volgens ons de beste standalone dj controller onder de €800!

 • Standalone en toch betaalbaar
 • Draaien van streaming diensten
 • Ingebouwde speakers
 • slechts 2 kanalen
Check de actuele prijzen

Pioneer OPUS QUAD

opus quad dj controllers
Type ControllerStandalone
Geschikt voorVeeleisende dj’s – thuis en op events
Aantal decks4
SoftwareRekordbox / Serato Pro
Performance pads8 per deck
Speaker uitgangen2 x XLR, RCA, Jack (booth)
Koptelefoon uitgangen2 x Jack / mini jack
Microfoon ingangen1 x Jack
Bijzondere functie2 zones, smart joystick
Huidige prijs Check hier

We zijn aangekomen bij de duurste DJ controller uit deze selectie van dj controllers: de OPUS QUAD van Pioneer. Maar is dit ook de beste dj controller? Ja, wij vinden van wel!

De OPUS-QUAD is de eerste standalone dj controller met 4 onafhankelijk te bedienen decks. Het grote aanraakscherm en de nieuwe joystick-achtige browser-knop maken het sneller dan ooit om nummers te vinden, zelfs in de grootste muziekbibliotheken. Elk deck is ontworpen om alle benodigde nummerinformatie in één oogopslag te tonen. Een opvallende nieuwe functie is de mogelijkheid om geluid naar een aparte zone te sturen, los van de master-audio, waardoor je bijvoorbeeld verschillende muziekstijlen in verschillende ruimtes kunt afspelen.

De OPUS-QUAD is voorzien van geavanceerde effecten die je zowel met de gebruikelijke effect controls als via het nieuwe XY-Pad kunt bedienen. Het instellen van parameters zoals de cut-off frequentie en andere FX-instellingen gaat net zo makkelijk en snel. Een van de bedienbare effecten is de populaire Smooth Echo, die je activeert met een vooraf toegewezen fader of knop. Een andere toffe functie is de verbeterde Smart Cue, waarmee je nu automatisch de huidige cue-positie kunt vervangen door nieuwe Hot Cues. Deze kun je activeren met de 8 Hot Cue-knoppen boven de grote joghweels op elk deck.

Je merkt aan alles dat dit een duur product is. De afwerking van deze dj controller is werkelijk fenomenaal. De retro looks doen ons een beetje aan een oude Atari spelcomputer denken, maar dan gevuld met high-end technologie. Voor de veeleisende dj waarbij geld geen rol speelt kunnen we deze dj controller dan ook zwaar aanbevelen.

 • 4 onafhankelijk te bedienen decks
 • Super mooie LED schermen
 • Smart joystick
 • 2 zones
 • prijzig
Check de actuele prijzen

Denon DJ Prime 4+

Type ControllerStandalone
Geschikt voorVeeleisende dj’s – thuis en op events
Aantal decks4
SoftwareEngine DJ / Serato Pro
Performance pads8 per deck
Speaker uitgangen3 x XLR (master, zone, booth)
Koptelefoon uitgangen2 x Jack / mini jack
Microfoon ingangen2 x XLR / Jack combo
Bijzondere functie2 zones, standalone sampler en stem isolatie
Huidige prijs Check hier

De DJ Prime 4+ is net als de SC Live 4 een 4-kanaals standalone DJ controller van Denon. Maar er zijn toch nog genoeg verschillen om deze dj controller een plekje te geven in onze selectie van dj controllers. Het opvallendste verschil is het ingebouwde scherm. Op de Prime 4+ zit een groot 10″ scherm die op een duidelijke manier alle informatie van de 4 decks toont. Daarnaast is de mixer in tegenstelling tot de SC Live full-size, wat betekent dat je veel beter je levels uit kunt lezen.

De Prime 4+ is de opvolger van de populaire en zeer goed aangeschreven Prime 4. Dit is de eerste standalone dj controller waarop je rechtstreeks (dus zonder tussenkomst van een laptop) stems kunt isoleren. Ideaal voor allround dj’s die tijdens het draaien mashups willen maken! Een andere toevoeging van deze + variant is de mogelijkheid om rechtstreeks van Amazon Music te kunnen draaien. Iets wat op de SC Live 4 uiteraard ook kan.

Qua prijs is deze dj controller een keer zo duur als de SC Live 4. Dit prijsverschil zit hem vooral in het grotere scherm, de mogelijkheid om 2 zones uit te sturen, de full-size mixer en de mogelijkheid om externe spelers aan te sluiten. Dit maakt deze dj controller uitermate geschikt voor optredens in een club. De standalone sampler en stem isolatie zorgen ervoor dat deze sdj controller de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft van alle beschikbare standalone dj controllers.

 • Standalone stem isolatie
 • Veel aansluitingen
 • Amazon Music streamen
 • 2 zones
 • Stuk duurder dan vergelijkbare SC Live 4
Check de actuele prijzen

Samenvatting beste DJ Controllers

We hebben 7 van de beste en populairste dj controllers voor 2024 bekeken. Van deze dj controllers is de Pioneer OPUS QUAD by far het beste en mooiste product, maar daar zit dan ook een behoorlijk prijskaartje aan vast. De beste DJ Controller voor beginnende dj’s is volgens ons nog steeds de Pioneer DJ DDJ-FLX4. Deze controller heeft alles wat je nodig hebt om thuis te beginnen met draaien en is zeer betaalbaar.

Wil je een standalone dj controller met 4 decks en hoef je niet het beste van het beste? Dan is de Denon DJ SC Live 4 een perfecte keuze. Heb je genoeg aan 2 decks? Ga dan voor de Numark Mixstream Pro+. Voor mobiele dj’s die op (thuis) feestjes willen draaien met hun smartphone of tablet kunnen we de Reloop Buddy van harte aanbevelen.

De Pioneer XDJ-RX3 en Denon Prime 4+ zijn beide hele goede standalone dj controllers die een stuk betaalbaarder zijn dan de OPUS QUAD, maar toch alles in huis hebben om op professionele events te kunnen draaien. Deze controllers bevinden zich qua prijs en functionaliteiten in de middenklasse en zullen daardoor een goede keuze zijn voor de meeste dj’s.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *