standalone dj controller omnis duo

De Beste Standalone DJ Controllers van 2024

In de wereld van DJ-controllers zijn er drie verschillende types die je kunt tegenkomen: standalone systemen, controllers die een laptop vereisen, en club standaard DJ-sets. Elk type heeft zijn eigen voordelen en is geschikt voor verschillende soorten situaties.

De verschillende soorten DJ sets

Voordat we de beste standalone DJ controllers gaan bespreken wil ik eerst even de verschillende soorten DJ sets met je bespreken. Want wellicht is een standalone dj controller voor jou wel helemaal niet de juiste keuze!

Standalone DJ Controllers

Standalone DJ-controllers bieden de ultieme vrijheid om te mixen zonder afhankelijk te zijn van een laptop. Met een ingebouwd scherm en ingebouwde software kun je direct vanaf de controller werken, wat zorgt voor een naadloze en intuïtieve DJ-ervaring. Deze controllers zijn uitgerust met krachtige functies die vergelijkbaar zijn met die van traditionele setups die je in een club vindt, maar dan met het gemak van alles-in-één.

Hierdoor zijn standalone dj controllers ideaal voor mobiele DJ’s die vaak op verschillende locaties draaien en een snelle, eenvoudige setup nodig hebben. Of je nu op een groot evenement staat, een clubavond draait, of een intieme feestsetting hebt, standalone DJ-controllers bieden de flexibiliteit en betrouwbaarheid die je nodig hebt om te presteren op je best. Met mogelijkheden zoals ingebouwde Wi-Fi voor het streamen van muziek, meerdere decks voor complexe mixen, en hoogwaardige geluidskwaliteit, zijn standalone DJ-controllers een onmisbaar hulpmiddel voor de moderne DJ.

DJ Controllers met Laptop

Controllers die een laptop vereisen, zijn vaak lichter en minder duur dan standalone controllers, wat ze een aantrekkelijke optie maakt voor beginnende DJ’s. Deze controllers maken gebruik van DJ-software op een laptop om muziek af te spelen en te mixen, waardoor je toegang krijgt tot een breed scala aan functies en mogelijkheden.

dj controller met laptop

Het nadeel is echter dat je altijd je laptop mee moet nemen, wat een extra stuk hardware toevoegt aan je setup. Dit kan minder handig zijn in situaties waar ruimte beperkt is of waar je snel moet kunnen opzetten en afbreken. Bovendien ben je afhankelijk van de prestaties van je laptop, wat betekent dat een goed onderhouden en krachtige computer essentieel is om problemen tijdens optredens te voorkomen.

Toch bieden laptop-gebaseerde DJ-controllers een ongeëvenaarde flexibiliteit en creativiteit, waardoor je als DJ je sets kunt personaliseren en aanpassen aan elke gelegenheid. Door de combinatie van draagbaarheid, kostenefficiëntie en toegang tot geavanceerde softwarefuncties, blijven deze controllers een populaire keuze onder zowel beginnende DJ’s als ervaren DJ’s.

Club Standaard DJ Sets

Club standaard DJ-sets, zoals de beroemde Pioneer CDJ’s en DJM-mixers, worden vaak gebruikt in professionele omgevingen zoals clubs en grote evenementen. Deze sets zijn ontworpen voor de hoogste eisen van professionele DJ’s en bieden een ongeëvenaarde robuustheid en betrouwbaarheid, essentieel voor intensief gebruik in veeleisende omgevingen. De uitstekende geluidskwaliteit van deze sets zorgt ervoor dat elk detail van de muziek perfect wordt weergegeven, wat bijdraagt aan een optimale luisterervaring voor het publiek.

club standaard dj set

Het opzetten van een club standaard DJ-set vereist vaak meer tijd en moeite dan eenvoudigere setups. De verschillende componenten moeten correct worden aangesloten en ingesteld, wat betekent dat er vaak meer kabels en apparatuur bij betrokken zijn. Dit kan een uitdaging zijn voor DJ’s die snel moeten opzetten en afbreken, maar de voordelen van de uitgebreide mogelijkheden en geluidskwaliteit maken het de moeite waard.

Deze sets zijn ook duurder dan andere opties, wat een belangrijke overweging is voor DJ’s met een beperkt budget. De investering in een club standaard DJ-set kan echter lonend zijn voor professionele DJ’s die op zoek zijn naar het beste op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid. De duurzaamheid en veelzijdigheid van deze apparatuur zorgen ervoor dat ze een lange levensduur hebben, wat de hogere kosten op de lange termijn rechtvaardigt.

Functionaliteiten van Standalone DJ Controllers

Standalone DJ-controllers komen met een reeks functies die ze veelzijdig en krachtig maken voor DJ’s van elk niveau. Hier zijn enkele van de belangrijkste functionaliteiten die je kunt verwachten:

Aansluitingen

Standalone DJ-controllers zijn uitgerust met verschillende aansluitmogelijkheden om een breed scala aan apparaten en geluidsystemen te ondersteunen. Meestal vind je:

 • XLR-uitgangen: Voor professionele geluidssystemen.
 • RCA-uitgangen: Geschikt voor thuisgebruik en kleinere setups.
 • Booth-uitgangen: Voor monitor speakers.
 • Microfoon-ingangen: Vaak met zowel XLR als jack aansluitingen.
 • USB-poorten: Voor het aansluiten van USB-sticks met muziek.

Displays

Een van de grootste voordelen van standalone DJ-controllers is het ingebouwde display. Deze schermen variëren in grootte en functionaliteit:

 • Touchscreen displays: Bieden een intuïtieve interface voor het zoeken en selecteren van tracks, het aanpassen van instellingen en het visualiseren van waveforms.
 • Multi-touch ondersteuning: Voor pinch-to-zoom functies en andere gebaren die de gebruikservaring verbeteren.
 • Hoog contrast en helderheid: Zodat het display goed leesbaar is onder verschillende lichtomstandigheden.
display standalone dj controller

Jogwheels

Jogwheels zijn essentieel voor het beatmatchen en scratchen. Bij standalone controllers zie je vaak:

 • Hoge resolutie jogwheels: Voor nauwkeurige controle.
 • Verlichte ringen: Die visuele feedback geven over de positie en het tempo van de track.
 • Aanpasbare gevoeligheid: Zodat DJ’s de reactie van de jogwheels kunnen instellen naar hun voorkeur.

Effecten

Effecten spelen een grote rol in het creëren van unieke DJ-sets. Standalone controllers bieden een breed scala aan effecten:

 • Echo, Reverb, Delay, en meer: Voor het toevoegen van ruimte en diepte aan je mix.
 • Beat FX en Color FX: Voor ritmische manipulaties en klankkleuraanpassingen.
 • Effect pads: Vaak zijn er performance pads die je kunt gebruiken om effecten snel te activeren en te manipuleren.

Software

Standalone DJ-controllers zijn uitgerust met ingebouwde software, waardoor ze onafhankelijk kunnen werken zonder een laptop:

 • Engine DJ: Gebruikt door merken zoals Denon, biedt een krachtige en uitgebreide software-ervaring.
 • Rekordbox: Populair onder Pioneer DJ-apparatuur, biedt een naadloze overgang voor DJ’s die gewend zijn aan Pioneer CDJ’s.
 • Serato DJ en Algoriddim DJay: Vaak ondersteund als extra optie voor DJ’s die hun laptop willen integreren voor extra functionaliteit.

In dit artikel bespreken we de top standalone DJ-controllers van 2024, inclusief hun voordelen, nadelen en unieke kenmerken. We richten ons op de volgende modellen: Denon DJ SC Live 4, Alphatheta Omnis Duo, Pioneer DJ Opus Quad, Numark Mixtream Pro+, Denon DJ Prime 4+, Pioneer DJ XDJ-RX3, en de Reloop Mixon Pro 8.

Denon DJ SC Live 4

De Denon DJ SC Live 4 is een goedkopere variant van de Prime 4. Met ingebouwde Wi-Fi krijg je directe toegang tot streamingdiensten zoals TIDAL en SoundCloud, perfect voor verzoekjes tijdens je sets. De vier decks en hoogwaardige geluidskwaliteit maken het mixen veelzijdig en professioneel. Bovendien zorgt het heldere 7-inch touchscreen voor intuïtieve bediening en naadloze prestaties.

Specificaties

Aantal decks4
Scherm7-inch touchscreen
Ingebouwde speakersJa
AansluitingenXLR, RCA, Jack
SoftwareEngine DJ, Serato Pro
Pluspunten
 • Betaalbaar en toch 4 decks
 • Ingebouwde speakers zijn behoorlijk goed
Minpunten
 • Schermformaat: Voor sommige gebruikers kan het scherm aan de kleine kant zijn bij het gebruik van vier decks

Uniek Kenmerk

De SC Live 4 is een van de eerste standalone dj controllers met directe toegang tot Amazon Music Unlimited, wat een unieke streamingervaring biedt.

Alphatheta Omnis Duo

De Alphatheta Omnis Duo combineert een groot, helder 10-inch multi-touch scherm met flexibele aansluitingen, inclusief USB-C, voor ultieme veelzijdigheid. Het robuuste ontwerp zorgt voor betrouwbare prestaties tijdens elke gig. Perfect geïntegreerd met Rekordbox en Serato DJ, biedt deze controller naadloze software-ondersteuning. Ideaal voor DJ’s die professionaliteit en gebruiksgemak in één apparaat willen.

Specificaties

Aantal decks2
Scherm10-inch multi-touch
Ingebouwde speakersNee
AansluitingenXLR, RCA, USB-C
SoftwareRekordbox, Serato DJ
Pluspunten
 • Hoogwaardig scherm: Groot, helder en intuïtief.
 • Flexibele aansluitingen: Inclusief USB-C voor moderne laptops.
 • Ingebouwde accu
Minpunten
 • Slechts twee decks.
 • Geen ingebouwde speakers: Extra apparatuur nodig voor geluid.

Uniek Kenmerk

De Omnis Duo biedt een uitstekende integratie met Rekordbox, wat ideaal is voor DJ’s die deze software al gebruiken. Het is een van de weinige standalone dj controllers met een ingebouwde accu.

Pioneer DJ Opus Quad

De Pioneer DJ Opus Quad biedt ongeëvenaarde geluidskwaliteit en professionele functies, perfect voor serieuze DJ’s. Met een groot, helder 10.1-inch touchscreen en veelzijdige aansluitmogelijkheden ben je klaar voor elke setup. De robuuste bouwkwaliteit zorgt voor duurzaamheid en betrouwbaarheid tijdens intensieve optredens. Investeer in de Opus Quad voor een topklasse DJ-ervaring die indruk maakt.

Specificaties

Aantal decks4
Scherm10.1-inch touchscreen
Ingebouwde speakersNee
AansluitingenXLR, RCA, Jack
SoftwareRekordbox, Serato DJ
Pluspunten
 • Groot scherm: Helder en gemakkelijk te gebruiken.
 • Ingebouwde Wi-Fi: Toegang tot verschillende streamingdiensten.
 • Retro look ziet er strak uit
Minpunten
 • Behoorlijk duur!

Uniek Kenmerk

De Opus Quad biedt ongeëvenaarde geluidskwaliteit en professionele functies, wat het een van de beste standalone dj controllers maakt voor serieuze DJ’s.

Numark Mixtream Pro+

De Numark Mixtream Pro+ biedt uitstekende prestaties voor een betaalbare prijs, ideaal voor zowel beginners als mobiele DJ’s. Met ingebouwde Wi-Fi heb je toegang tot diverse streamingdiensten, perfect voor spontane sets. De compacte en draagbare design maakt het eenvoudig om overal te draaien. Deze controller combineert functionaliteit en betaalbaarheid voor de ultieme DJ-ervaring.

Specificaties

Aantal decks2
Scherm7-inch touchscreen
Ingebouwde speakersJa
AansluitingenXLR, RCA
SoftwareEngine DJ
Pluspunten
 • De goedkoopste standalone in deze test
 • Ingebouwde Wi-Fi: Toegang tot verschillende streamingdiensten.
 • Compact en draagbaar: Ideaal voor mobiele DJ's.
Minpunten
 • Schermformaat: Kleiner dan sommige concurrenten.

Uniek Kenmerk

De Mixtream Pro+ biedt geweldige prestaties voor een betaalbare prijs, waardoor het een uitstekende standalone dj controller is voor beginners en mobiele DJ’s.

Denon DJ Prime 4+

De Denon DJ Prime 4+ biedt professionele DJ’s ongeëvenaarde mogelijkheden met zijn vier decks en helder 10-inch touchscreen. Deze robuuste controller is ontworpen voor complexe mixen en levert topprestaties zonder compromis. Met uitgebreide aansluitmogelijkheden en ingebouwde software is flexibiliteit gegarandeerd. Kies de Prime 4+ voor ultieme controle en naadloze optredens.

Specificaties

Aantal decks4
Scherm10-inch touchscreen
Ingebouwde speakersNee
AansluitingenXLR, RCA, USB
SoftwareEngine DJ, Serato DJ
Pluspunten
 • Meerdere decks: Vier decks voor uitgebreide mixmogelijkheden.
 • Flexibele software ondersteuning: Compatibel met Serato en DJay.
 • Betaalbaar: Goede prijs-kwaliteitverhouding.
Minpunten
 • Geen ingebouwde speakers

Uniek Kenmerk

De Prime 4+ biedt uitgebreide mogelijkheden voor professionele DJ’s, met een focus op flexibiliteit en prestaties.

Pioneer DJ XDJ-RX3

De Pioneer DJ XDJ-RX3 combineert gebruiksvriendelijkheid met professionele functies, perfect voor DJ’s van elk niveau. Het heldere 10.1-inch touchscreen zorgt voor intuïtieve bediening en snelle trackselectie. Robuust en betrouwbaar, deze controller is gebouwd voor intensieve optredens. Ervaar naadloze integratie met Rekordbox en breng je DJ-sets naar een hoger niveau.

Specificaties

Aantal decks2
Scherm10.1-inch touchscreen
Ingebouwde speakersNee
AansluitingenXLR, RCA, Jack
SoftwareRekordbox
Pluspunten
 • Flexibele software ondersteuning: Compatibel met Serato en DJay.
 • Betaalbaar: Goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Helder groot scherm
Minpunten
 • Slechts 2 decks

Uniek Kenmerk

De XDJ-RX3 is een uitstekende keuze voor DJ’s die een betrouwbare en gebruiksvriendelijke controller willen, met een naadloze integratie met Rekordbox.

Reloop Mixon Pro 8

De Reloop Mixon Pro 8 biedt veelzijdigheid met vier decks en ondersteuning voor zowel Serato DJ als Algoriddim DJay. Deze controller combineert betaalbaarheid met hoogwaardige functies, perfect voor creatieve mixen. Met een compact design en flexibele aansluitingen is hij ideaal voor mobiele DJ’s. Verhoog je DJ-game met de Mixon Pro 8 en geniet van een uitgebreide DJ-ervaring.

Specificaties

Aantal decks4
Scherm7-inch touchscreen
Ingebouwde speakersNee
AansluitingenXLR, RCA, USB
SoftwareSerato DJ, Algoriddim DJay
Pluspunten
 • Meerdere decks: Vier decks voor uitgebreide mixmogelijkheden.
 • Flexibele software ondersteuning: Compatibel met Serato en DJay.
 • Betaalbaar: Goede prijs-kwaliteitverhouding.
Minpunten
 • Schermformaat: Kleiner dan sommige concurrenten.

Uniek Kenmerk

De Mixon Pro 8 biedt een uitstekende combinatie van prijs en functionaliteit, ideaal voor DJ’s die veelzijdigheid zoeken.

Conclusie: Wat is de beste standalone DJ controller?

Bij het kiezen van een standalone DJ controller zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals het aantal decks, de grootte van het scherm, de aansluitmogelijkheden en of je ingebouwde speakers nodig hebt.

 • Beste overall keuze: Denon DJ SC Live 4. Met zijn vier decks, ingebouwde Wi-Fi, en uitgebreide streamingmogelijkheden, biedt deze controller de beste combinatie van functies en prestaties.
 • Beste budget keuze: Numark Mixtream Pro+. Deze controller biedt geweldige prestaties voor een betaalbare prijs en is ideaal voor beginners en mobiele DJ’s.
 • Beste premium keuze: Pioneer DJ Opus Quad. De beste en meest veelzijdige standalone dj controller op de markt. Geen twijfel mogelijk.

Bij het kiezen van jouw ideale standalone DJ controller is het belangrijk om te bedenken wat je specifieke behoeften zijn en welke functies voor jou het meest waardevol zijn. Hopelijk helpt deze gids je bij het maken van de juiste keuze!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *