Gratis muziek downloaden

Gratis muziek downloaden in 2023 – de beste websites

In het huidige digitale tijdperk is het voor een dj super easy om aan nieuwe muziek te komen. Waar je vroeger nog op je fiets naar de cd-winkel ging (wie kent die nog?) om de laatste Hitzone te kopen, hoef je tegenwoordig alleen nog maar je dj laptop aan te zetten om op jacht te gaan naar de laatste hits! Helaas kan het kopen van muziek duur zijn, vooral als je regelmatig nieuwe muziek wilt toevoegen aan je collectie. Gelukkig zijn er veel websites waar gratis muziek downloaden makkelijk en legaal is. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de beste gratis muziek download sites, zodat je je muziekcollectie kunt uitbreiden zonder je portemonnee te trekken. Van YouTube naar Spotify, we zullen de verschillende manieren bespreken hoe je gratis muziek kunt downloaden, zodat jouw muziekcollectie altijd up-to-date blijft!

DJ Masterclass

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe DJ Masterclass

Beste websites voor gratis en legaal muziek downloaden

Er zijn veel websites waar je gratis muziek kunt downloaden. Hier volgt een lijstje van de beste websites:

 1. SoundCloud: Naast mixtapes en radio shows, is Soundcloud ook een plek waar veel dj’s en producers hun muziek gratis delen. Er is een groot aanbod van muziek beschikbaar, waaronder demo’s, remixes, bootlegs en meer. Vaak zijn deze in ruil voor een like of comment gratis te krijgen.
 2. Bandcamp: Dit is een platform voor muziekartiesten waar ze hun muziek kunnen delen en verkopen, maar ook gratis muziek kunt downloaden. Sommige artiesten geven toestemming om hun muziek gratis te downloaden, andere vragen een kleine vergoeding.
 3. DJ Pools: Dit zijn grote verzamelingen van muziek die worden aangeboden aan DJ’s voor gebruik in hun sets en optredens. Je vind hier naast originele tracks ook veel remixen en bootlegs. Verder in dit artikel bespreken we de beste DJ Pools en of deze legaal zijn!
 4. Facebook groepen: Natuurlijk kun je op Facebook niet rechtstreeks muziek downloaden, maar er zijn wel een groot aantal Facebook groepen waar DJ’s hun remixen en bootlegs aanbieden. Meestal staan deze tracks dan als gratis download op SoundCloud. Een goed voorbeeld van zo’n Facebook groep is DJ & PRODUCER LAND
 5. Free Music Archive: Dit is een website die gratis muziek aanbiedt onder de Creative Commons licentie. Hier kun je een breed scala aan muziek vinden, van indie rock tot klassieke muziek en meer.
muziek downloaden soundcloud

Welk muziekformaat kun je het beste downloaden?

Dit is een vraag die we regelmatig krijgen van beginnende dj’s. Het meest gangbare muziekformaat is nog altijd de MP3. Dit is ook het formaat dat je over het algemeen aantreft op de websites die in dit artikel genoemd worden. Maar naast MP3 kunnen de meeste DJ sets ook WAV, AAC, M4A afspelen. De Pioneer CDJ-3000 kan daarnaast ook nog hoge kwaliteits FLAC-bestanden afspelen. Om de ruimte op je laptop en usb-sticks zo goed mogelijk te benutten, kun je het beste MP3’s downloaden. Deze zijn namelijk een stuk kleiner dan WAV of FLAC bestanden

De kwaliteit van MP3 bestanden is wel minder goed dan WAV of FLAC. Waar je goed op moet letten is de bitrate van je MP3 bestanden. Om er zeker van te zijn dat je muziek ook goed klinkt in de club of op je goede koptelefoon, moeten je MP3’s een bitrate hebben van 320kbps. Als je WAV of FLAC bestanden gebruikt kun je er sowieso vanuit gaan dat de kwaliteit goed zit.

Is muziek van SoundCloud downloaden legaal?

Of het legaal is om muziek van SoundCloud te downloaden, is afhankelijk van de specifieke situatie. In het algemeen is het downloaden van muziek van SoundCloud zonder toestemming van de rechthebbende niet legaal. De meeste muziek op SoundCloud is beschermd door auteursrechten en mag alleen worden gedownload met toestemming van de eigenaar van het auteursrecht.

Gelukkig zijn er ook genoeg dj’s en producers op SoundCloud die hun tracks en remixen gratis aanbieden. In de meeste gevallen moet je daar wel iets voor terugdoen, zoals het volgen van de DJ op social media en het achterlaten van een comment. Een veelgebruikt platform is Hypeddit. Hier zetten veel producers hun bootlegs en remixen op in ruil voor een like of follow.

hypeddit gratis muziek

TIP: Als je op SoundCloud zoekt naar “Bootleg Pack” en vervolgens filtert op Tracks van het afgelopen jaar, krijg je een hele lange lijst met gratis bootleg packs te zien. Om het je nog makkelijker te maken, kun je ook op deze link klikken.

Ook zijn er een aantal website die voor jou elke willekeurige track van SoundCloud kunnen downloaden. Houd er rekening mee dat de meeste websites niet legaal zijn en de gebruiker zelfs blootstellen aan malware of andere gevaren. Het is altijd aan te raden om alleen te downloaden van betrouwbare bronnen en om je computer te beschermen met een goede antivirus software.

Wat is de beste DJ Pool?

DJ-pools zijn verzamelingen van muziek die worden aangeboden aan DJ’s voor gebruik in hun sets en optredens. Of deze legaal zijn, hangt af van hoe de muziek in de pool is verkregen en hoe deze wordt gebruikt.

Als de muziek in de DJ-pool is verkregen via onwettige middelen, zoals het downloaden van muziek van peer-to-peer-netwerken of het gebruik van muziek zonder toestemming van de rechthebbende, dan is het gebruik van deze muziek in DJ-sets niet legaal. Dit geldt ook als de DJ’s de muziek uit de pool gebruiken voor commerciĆ«le doeleinden zonder daarvoor te betalen.

Het is daarom belangrijk om te controleren of de DJ-pool waaruit je muziek downloadt, legaal is en of de muziek in de pool rechtenvrij is of dat de DJ-pool een licentie heeft om de muziek te gebruiken.

djvault.nl dj pool

De beste DJ Pool is volgens ons DJVault.nl! Dit is een legaal te gebruiken DJ pool. DJVault heeft namelijk licenties afgesloten met auteursrechten organisaties en werken direct met platenlabels, artiesten en producers om de beste muziek aan te leveren. Voor slechts 11 euro kun je een week lang alle muziek downloaden vanuit deze Pool. DJVault biedt ook langere abonnementen aan. Check hier de actuele prijzen.

Naast DJVault zijn er nog een aantal andere grote legale DJ pools, waarvan DJCity en BPM Supreme de grootste en beste zijn. Beiden DJ Pools bieden ongelofelijk veel muziek aan voor een maandelijks bedrag van tussen de $ 10 en $ 20. Het zoeken van nieuwe muziek is in deze Pools erg makkelijk gemaakt door het gebruiken van curated playlists en crates. Het nadeel van deze DJ Pools is dat ze gericht zijn op de internationale markt. Muziek uitgebracht in Nederland zul je in deze pools dus niet zo snel aantreffen.

Hoe kun je gratis muziek downloaden van YouTube?

Er zijn verschillende manieren waarop je gratis muziek kunt downloaden van YouTube, zoals online converters, apps en software.

De gemakkelijkste manier om online een YouTube video om te zetten naar MP3 is door de letters pp tussen youtube en .com te zetten. Stel, dit is het adres van de youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=kJQP7kiw5Fk Als je dan in de adresbalk de letters pp toevoegt, krijg je deze link: https://www.youtubepp.com/watch?v=kJQP7kiw5Fk
In dit geval zou je dan dus Despacito van Daddy Yankee kunnen dowloaden šŸ˜‰

youtube muziek downloaden

Een andere manier om YouTube video’s (en zelfs complete playlists!) te downloaden is via desktop software. De beste die wij kennen is 4K Video Downloader. Met deze tool kun je simpel, snel en gratis video’s downloaden. De gratis versie van 4K Video Downloader is voor de meeste mensen goed genoeg. Als je ook mp3 bestanden met een hoge bitrate wilt kunnen downloaden, raden we je aan om de Pro versie aan te schaffen!

Houd er wel rekening mee dat het downloaden van muziek van YouTube zonder toestemming van de rechthebbende niet legaal is en ook dat de kwaliteit van de audio kan variƫren, afhankelijk van de oorspronkelijke kwaliteit van de video. Het is altijd aan te raden om legale manieren te gebruiken voor het downloaden van muziek.

Wat is de beste Spotify Downloader?

Okay, nu begeven we ons op glas ijs! Want het downloaden van muziek vanaf Spotify is in bijna alle gevallen niet legaal! De enige manier waarop je legaal muziek kunt downloaden is binnen de Spotify App zelf met een premium abonnement. Dat gezegd hebbende is het wel mogelijk om complete Spotify Playlists te downloaden als MP3. (maar nogmaals, dit mag dus niet!)

spotify downloader Sidify

De beste Spotify downloader is zonder twijfel Sidify. Deze software is beschikbaar voor zowel Windows en Mac en beschikt over een Nederlandstalige interface. Met de gratis versie kun je alleen de eerste 3 minuten van ieder nummer converteren. Met de betaalde versie kun je ongelimiteerd tracks en playlists downloaden en automatisch converteren naar zo’n beetje ieder muziekformaat. Voor $14,95 kun je een maand gratis muziek downloaden en voor $129,90 kun je dit levenslang blijven doen.

Streaming muziek draaien op je DJ controller

In 2020 is Spotify gestopt met het aanbieden van hun streaming diensten via DJ software. Tot dan kon je met een premium account dus alle beschikbare muziek van Spotify gebruiken op je DJ controller. Gelukkig is er inmiddels een zeer goed alternatief! Met een premium account bij streamingdienst Tidal kun je op zo’n beetje alle digitale Dj-controllers rechtstreeks muziek afspelen. Vooral voor dj’s die regelmatig draaien kan dit een zeer voordelig alternatief zijn! Je kunt Tidal gratis 30 dagen uitproberen. Daarna kost een maandabonnement je $ 9,99.

tidal gratis muziek streamen dj controller

Deemix: gratis muziek downloaden van Deezer

Wat we hierboven schreven over Spotify, geldt uiteraard voor alle streamingdiensten: downloaden van muziek is buiten de officiƫle apps om niet toegestaan!

En toch is het mogelijk om gratis muziek te downloaden met een premium account van Deezer in combinatie met de applicatie Deemix. In tegenstelling tot Sidiy is Deemix volledig gratis te downloaden. Na de installatie van de applicatie moet je binnen de app inloggen met je premium Deezer account. Daarna kun je heel simpel al je playlists van Deezer downloaden.

Rechtenvrije muziek downloaden

Rechtenvrije muziek, ook wel royalty-free muziek genoemd, kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld:

 1. CommerciĆ«le video’s en reclame, zoals tv-reclames, online video’s, bedrijfsvideo’s en meer.
 2. Als achtergrondmuziek voor films, televisieprogramma’s, documentaires en meer.
 3. Podcasts en radiocommercials.
 4. In presentaties, zoals bedrijfspresentaties, schooldemonstraties en meer.
 5. Games en apps.
 6. Als achtergrondmuziek op websites.
 7. Persoonlijke projecten zoals videoclips, huisvideo’s, persoonlijke presentaties, enz.

Houd er wel rekening mee dat sommige websites of diensten specifieke gebruiksvoorwaarden hebben voor hun rechtenvrije muziek, zoals een beperking voor het aantal views of het aantal keer dat het mag worden gebruikt. Het is altijd aan te raden om de gebruiksvoorwaarden te lezen voordat u een rechtenvrije muziek gebruikt.

Er zijn verschillende plekken waar je rechtenvrije muziek kunt downloaden, waaronder:

 1. AudioJungle – een grote marktplaats voor royalty-free muziek en geluidseffecten.
 2. Free Music Archive – een verzameling van gratis muziek die geschikt is voor commerciĆ«le doeleinden.
 3. Incompetech – een website met een grote verzameling van originele muziek die gratis mag worden gebruikt in commerciĆ«le projecten.
 4. Bensound – een website met een groot aanbod van royalty-free muziek voor commerciĆ«le projecten.
 5. Musopen – een non-profit organisatie die gratis muziek aanbiedt die geschikt is voor commerciĆ«le doeleinden.
 6. AudioBlocks – een abonnementsdienst met toegang tot een grote verzameling van royalty-free muziek en geluidseffecten.
 7. Premiumbeat – een marktplaats voor royalty-free muziek, die door professionele componisten is gemaakt.

Leer draaien als een PRO met de nieuwe DJ Masterclass

In de gloednieuwe DJ Masterclass leer je alles wat je moet weten om eenĀ betaalde DJĀ te worden. Na het doen van deze online training kun je draaien als een PRO DJ op ieder merk DJ Gear en weet je precies hoe jeĀ meer toffe optredensĀ kunt krijgen. Klik hier voor meer informatie

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *