La Fuente Talks

La Fuente Talks: van droom naar succes!

Onlangs was ik te gast in het uitverkochte muziekgebouw van Eindhoven om te luisteren naar een van de meest succesvolle Nederlandse dj’s van dit moment: Job Smeltzer aka DJ La Fuente. In een audiovisueel spektakel van ruim 2 uur nam La Fuente mij mee in zijn verhaal. Wie is de persoon achter het merk La Fuente en wat zijn de geheimen van zijn succes?

Wie is DJ La Fuente?

Ik kan mij haast niet voorstellen dat er op dit moment nog dj’s zijn die niet weten wie DJ La Fuente is, maar voor de volledigheid zal ik je een korte introductie geven!

DJ La Fuente heeft de naam Job Smeltzer en de geboorteplaats Eindhoven op zijn rijbewijs staan. Met jaarlijks meer dan 300 shows is hij een van de meest geboekte DJ’s van Nederland. Zijn muziekstijl is lastig in een hokje te plaatsen, maar ik zou het omschrijven als energieke Techhouse. Hij heeft een eigen platenlabel genaamd Full Colour Records met als belangrijkste wapenfeit zijn grote hit van 2022 “I Want You”. Naast de vele boekingen organiseert La Fuente regelmatig zijn eigen All-Nighters onder de naam Full Colour Inner Circle (dikke tip!)

DJ La Fuente

De auto’s van La Fuente

Naast het managen van dansvloeren heeft La Fuente nog een hele grote passie: auto’s! Op dit moment staan er in zijn garage een door Techart volledig getunede Porsche Panamera Sport Turismo Turbo S, een Suzuki GSX-R1000R motor en zijn droomauto: een rode Ferrari 458 Spider! Daarnaast heeft hij voor het touren een luxe Mercedes V-Klasse VIP bus, zodat hij samen met zijn team naar de vele boekingen kan reizen. Deze passie zie je ook terug in YouTube serie Day1 die hij samen met Jay Jay Boske heeft gemaakt. Deze samenwerking leidde vorig jaar tot de grootste autoshow van Nederland: DAY1 World Of Cars.

Dromen van een rode Ferrari

Alle ambities beginnen met een droom en voor La Fuente was deze droom een rode Ferrari! Als klein jongetje stond hij zich regelmatig te vergapen bij de vele showrooms in Eindhoven. Toen al wist hij het zeker: “voor mijn 30e ga ik een rode Ferrari kopen”. Om zijn droom extra kracht bij te zetten, deelde hij deze met zijn grootvader. Fast forward naar 2013: We zien een super trotse Job die samen met zijn vader de gloednieuwe rode Ferrari 458 Spider komt showen bij opa. Met dit verhaal laat La Fuente zien dat als je gelooft in je dromen en je werkt stap voor stap richting succes; dan is alles mogelijk!

de auto's van DJ La Fuente

Stap voor stap richting succes

Het verhaal dat La Fuente verteld is voor iedere ondernemer mega-inspirerend. Voor mij als DJ was het vooral super interessant om te horen hoe hij zijn DJ carrière helemaal heeft uitgedacht. Tijdens zijn Talk neemt hij je stap voor stap mee richting het behalen van zijn successen. En ik zeg bewust “stap voor stap”, want dat is een van de belangrijkste lessen die ik deze avond mee naar huis heb genomen. La Fuente kan als geen ander vertellen hoe je als DJ de juiste stappen en keuzes kunt maken. Job legt aan de hand van inspirerende verhalen en toffe anekdotes uit hoe zijn keuzes altijd in lijn liggen met zijn einddoelen. Een van deze doelen was het behalen van een nummer 1 hit!

I Want You, La Fuente’s nummer 1 hit

Het is misschien wel de meestgestelde vraag aan succesvolle muzikanten: hoe scoor je een nummer 1 hit? Een vraag die volgens mij nogal lastig te beantwoorden is. Wat zijn de ingrediënten van een succesvolle plaat? En met succesvol bedoelen we in dit geval: het domineren van alle mogelijke nationale hitlijsten met als ultieme lijst de Top 40! Tijdens zijn Talk legt La Fuente uit hoe zijn track “I Want You” zo’n ontzettende knaller is geworden. Ik ga zijn ingrediënten hier niet verklappen (daarvoor raad ik je aan om naar de volgende La Fuente Talks te gaan) maar ik kan je wel vertellen dat het geen kwestie van puur geluk of een vriendendienstje van de radiostations is geweest. “I Want You” is door La Fuente op zijn eigen label gereleased en het succes van deze plaat heeft hij dan ook volledig aan zichzelf en zijn team te danken!

De kracht van een multi-disciplinair team

Ja, sorry. Multi-disciplinair klinkt wel heel erg zakelijk! Maar dat is wel wat La Fuente om zich heen heeft gebouwd: een team van professionals die alle disciplines beheersen die nodig zijn om het merk La Fuente neer te kunnen zetten. Als je bij een optreden van La Fuente bent geweest of je volgt hem op zijn socials, dan heb je zijn fotografe Xenia waarschijnlijk regelmatig voorbij zien komen. Maar achter de schermen zijn er nog veel meer teamleden aan het werk, zoals tour-managers, bookers, video-editors en dan vergeten we er waarschijnlijk nog wel een paar. La Fuente weet hoe belangrijk het is om een team te hebben die altijd streeft naar het leveren van de hoogst mogelijke kwaliteit. Dat is een van de redenen waarom hij onlangs een touring bus heeft gekocht. Op die manier kan hij samen met zijn team naar optredens rijden. Dat is niet alleen een stuk gezelliger dan alleen rijden (check regelmatig zijn stories!!) maar zorgt er ook voor dat er direct na een show begonnen kan worden met het editen van alle foto’s en filmpjes!

Team La Fuente

La Fuente Talks: inspiratie en motivatie voor iedere DJ

Door een artiest te volgen op social media krijg je een aardig beeld van alles wat hij/zij allemaal doet. Als DJ heb je waarschijnlijk wel een aantal idolen die je op deze manier in de gaten houdt. Ikzelf volg DJ La Fuente al een behoorlijke tijd en ik ben enorm gefascineerd geraakt door zijn aanhoudende stroom van positiviteit! Zelfs tijdens de corona pandemie wist hij als een van de weinige dj’s nog manieren te vinden om via zijn muziek contact te houden met zijn fans. Die extreme passie voor auto’s deel ik niet volledig met hem, maar ik vind het wel super tof om te zien hoe hij naast het draaien zijn andere passies ook weet uit te werken tot succesvolle producten. Tijdens La Fuente Talks geeft Job je een kijkje achter zijn schermen. Hij deelt zakelijke geheimen, verteld grappige en soms bizarre verhalen en laat je zien hoe hij zijn dromen heeft waargemaakt. Allemaal zaken die je via social media meestal niet te zien krijgt! Als DJ kan ik zeggen dat het voor mij een super inspirerende avond was. Het is niet eerder voorgekomen dat ik zo gemotiveerd een theaterzaal uit ben gelopen.

La Fuente Talks

Komt er nog een La Fuente Talks?

Ik heb deze vraag persoonlijk aan Job gesteld en ik kan jullie melden dat er achter de schermen alweer hard gewerkt wordt aan een volgende editie! Het is op dit moment nog niet precies duidelijk waar en wanneer deze zal gaan plaatsvinden, maar zodra ik dit weet horen jullie het van me. Ik kan iedere DJ aanraden om daar de volgende keer bij te zijn, so stay tuned!

Volg La Fuente op zijn socials

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *