Wat is de beste DJ booth voor mobiele DJ’s?

Ben je een mobiele dj en op zoek naar de perfecte DJ booth om mee te nemen naar jouw shows? Zoek niet verder. In dit artikel geven we alle informatie die je nodig hebt om de beste dj-tafel voor je optredens te kiezen.

Waarom je een eigen DJ booth nodig hebt

Als beginnende DJ heb je misschien nog niet zo heel veel optredens en draai je alleen nog maar op kleine (thuis)feestjes. Een eigen DJ booth is in dat geval dan echt nog niet nodig. Je kunt je DJ set dan ook prima op een (sta)tafel neerzetten. Maar als je regelmatig geboekt gaat worden voor wat grotere events zoals bruiloften en bedrijfsfeesten, is het handig om je eigen DJ booth te hebben.

Een echte dj booth staat een stuk professioneler dan een simpele tafel. Ook is het zo dat de meeste tafels niet de juiste hoogte hebben voor een dj set, maar daar later meer over. Veel feest- en trouwlocaties beschikken niet over een eigen dj booth. Als jij jezelf aanbiedt inclusief drive in show is het daarom belangrijk dat je zelf over een goede en makkelijk te vervoeren dj booth beschikt!

beste dj booth

Hoe hoog moet een DJ booth zijn?

De ideale werkhoogte van een dj booth is afhankelijk van hoe lang je zelf bent. Gemiddeld genomen is voor de meeste volwassen mensen een werkhoogte van tussen de 85 en 95 cm fijn. Houd er rekening mee dat je dj gear ook nog een aantal cm in hoogte is. Een dj controller is meestal wat lager dan een normale standalone dj set. Voordat je een dj booth besteld, kun je het beste thuis eerst met je eigen dj gear op een tafel uitmeten wat voor jou een fijne hoogte is. Ook zou je er voor kunnen kiezen om een in hoogte verstelbare dj meubel te kunnen kopen.

Hoe duur is een DJ booth gemiddeld?

DJ booths heb je in alle soorten en maten. Van enorme houten dj meubels tot kleine opvouwbare dj booths. Ook de afwerking van de dj booth en opties zoals ingebouwde LED verlichting zijn uiteraard van invloed op de prijs. Omdat we in dit artikel op zoek zijn naar een dj booth voor mobiele dj’s zullen we ons richten op een opvouwbare dj booth. De prijs van een inklapbaar dj meubel ligt tussen de 115 en 450 euro. Het prijsverschil zit hem dan vooral in de kwaliteit van het materiaal en de grootte van het tafelblad.

houten dj booth

Waar moet je op letten bij het kopen van een DJ booth?

Voor de mobiele dj is het belangrijk dat de dj booth gemakkelijk te vervoeren en installeren is. Niet iedere dj heeft de beschikking over een bestelbus, dus het is fijn als je dj meubel zo compact mogelijk in te klappen is. Daarnaast is het belangrijk dat het werkblad van de dj booth genoeg ruimte heeft voor al je dj apparatuur. Denk hierbij aan je dj controller, maar ook aan je dj laptop! Heb je een standalone dj controller? Dan heb je uiteraard een stuk minder ruimte nodig.

Neem je de dj booth ook mee naar bruiloften en bedrijfsfeestjes? Dan is een professionele uitstraling en de mogelijkheid om verschillende kleuren panelen te plaatsen wel nice! Ook willen we natuurlijk een dj booth die lang mee gaat en tegen een stootje kan. Een draagtas is dan ook wel lekker. Okay, genoeg gekletst. Tijd om de beste dj booths aan je voor te stellen!

American DJ Pro Event Table MB booth

Gewicht: 18 KG | Afmetingen ingeklapt: 62x128x18 cm | Inclusief draagtas: Optioneel | Werkhoogte: +/- 88 cm | Breedte tafel: 100 cm | Prijs: €415

american dj pro dj booth

De American DJ Pro Event table is een zeer robuuste opvouwbare DJ tafel van het Amerikaanse bedrijf dat we vooral kennen van hun feest-verlichting. Grote kans dat je wel een keertje hebt staan dansen in het licht van een LED-spot of moving head van American DJ! Maar dit bedrijf maakt dus ook hele sterke DJ booths.

Deze Pro Event table is de duurste van alle mobiele dj booths uit onze test. We denken daarom dat voor de beginnende dj dit niet direct de eerste keuze zal zijn. En toch hebben hem meegenomen, want van alle inklapbare booths is dit zonder twijfel de sterkste. Hij is gemaakt van metaal en toch is deze booth met 18KG nog prima te dragen. Helemaal als je er een bijpassende draagtas bij koopt.

Het toffe aan deze dj-tafel, is dat je in het frame aan de voorzijde een afbeelding kunt plaatsen met je eigen logo of afbeelding erop. Dit maakt deze booth ook interessant voor drive-in-shows! Inklappen en opzetten is echt kinderspel. Binnen een paar seconden ben je klaar om te starten. De tafelbreedte is met 1m groot genoeg voor je dj controller + laptop of een dj set met twee spelers en een mixer. Vind je het feit dat dit dj meubel grotendeels open is niet mooi? Geen probleem! Je kunt een bijpassende hoes kopen in wit of zwart, zodat de booth aan alle kanten mooi gesloten is.

Vonyx DB2 opvouwbaar DJ-scherm

Gewicht: 12,6 KG | Afmetingen ingeklapt: 70x120x12 cm | Inclusief draagtas: Optioneel | Werkhoogte: NVT | Breedte tafel: NVT Prijs: €186

vonyx db5 dj booth scherm

Dit opvouwbare DJ scherm is geen volwaardige booth, maar we willen hem toch graag aan je laten zien. Want het kan zo maar zijn dat je al een goede dj tafel of iets dergelijks hebt staan, maar dat je deze niet mooi genoeg vind om te gebruiken bij een bruiloft of ander event. Dan is dit DJ scherm van Vonyx wellicht een stijlvolle oplossing.

Het toffe van dit scherm, is dat het lichtdoorlatend is en toch alle kabels en andere warboel onzichtbaar maakt. Zet één of twee LED lampjes achter het scherm om de boel mooi uit te lichten. Het geheel bestaat uit vier panelen die je door middel van een simpel inhang systeem binnen no-time opgezet hebt. Het frame is van metaal en voelt stevig aan. En toch zijn de 4 panelen met 12,6 kg zeker niet zwaar. Je plaatst de panelen heel makkelijk in de bijgeleverde draagtas.

Ook voor dj’s die nog geen dj-tafel hebben kan dit een praktische oplossing zijn. Je kunt dit scherm bijvoorbeeld combineren met de Gravity KSX 2 RD Keyboardstatief die we later in deze review bespreken.

Vonyx DB4 Pro opvouwbaar DJ Booth systeem

Gewicht: 11 KG | Afmetingen ingeklapt: 53x117x14,5 cm | Inclusief draagtas: JA | Werkhoogte: 89 cm | Breedte tafel: 100 cm | Prijs: €262

Dit kan voor veel mobiele dj’s wel eens de ideale DJ booth zijn! Voor €262 krijg je een compleet dj meubel wat zeer gemakkelijk op te zetten en vervoeren is. Qua afmetingen is deze booth vergelijkbaar met de American DJ Pro Event Table , maar het gewicht en de prijs zijn een heel stuk lager! En toch is dit een kwalitatief zeer goede dj booth. Het frame is van metaal en daardoor goed bestand tegen een stootje. De witte panelen laten gedeeltelijk licht door. Door een LED lamp in de booth te plaatsen, creëer je een heel mooi effect.

Deze booth wordt geleverd inclusief handige draagtas. Wat ons betreft, is deze draaitafel daardoor echt ideaal voor dj’s die veel gigs hebben op locaties waar nog geen dj booth aanwezig is. Over smaak valt uiteraard te twisten, maar wij vinden de doorzichtige bovenkant erg nice! Op deze manier staat je dj gear veilig en kunnen nieuwsgierige feestgangers toch zien dat je aan het werk bent!

Gravity KSX 2 RD Keyboardstatief

Gewicht: 16 KG | Afmetingen ingeklapt: 50x100x10 cm | Inclusief draagtas: Optioneel | Werkhoogte: tussen 10-100 cm | Breedte tafel: 100 cm | Prijs: €72

De laatste draaitafel in deze review is de Gravity KSX 2 RD! Dit is eigenlijk een keyboard standaard, maar uit ervaring weten we dat deze ook prima als dj meubel gebruikt kan worden. Het grote voordeel van de Gravity is dat je hem in verschillende hoogtes kunt zetten. Van heel leeg (10cm) tot heel hoog (100cm) Hierdoor is dit een ideale draaitafel voor dj’s die wat kleiner of juist wat langer zijn dan het gemiddelde.

Voor de prijs hoef je deze draaitafel niet te laten staan. En voor dat geld krijg je echt een hele stabiele en fijne standaard! Je klapt de poten simpel open tot de hoogte die jij fijn vind. Vervolgens zet je de hoogte met de hendel vast en kun je het werkblad plaatsen via handige uitsparingen aan de onderkant van het blad. Het werkblad is overigens groot genoeg voor een dj controller plus laptop of een dj set.

Vind je het niet fijn dat deze draaitafel helemaal open is? Dan kun je hem prima combineren met een dj scherm zoals de Vonyx DB2 die we eerder in deze review hebben laten zien. Overigens wordt dit statief geleverd met een aantal reserve doppen voor onder aan de poten. Deze ringen hebben verschillende kleuren voor het geval je lime niet zo mooi vind. Wil je dit dj meubel veilig en gemakkelijk vervoeren? Kies dan voor de bijpassende draagtas van Gravity.

Conclusie: wat is de beste DJ booth voor mobiele dj’s?

Wat voor jou de beste DJ booth is kunnen wij niet bepalen. Alle oplossing uit deze review voldoen aan onze eisen: makkelijk te vervoeren, simpel op te zetten en een toffe uitstraling.

Draai je op veel bruiloften en wil je een witte dj booth waar licht doorheen kan schijnen? Dan zouden wij voor de Vonyx DB4 Pro gaan. Heb je al een draaitafel en wil je alleen iets hebben om je dj gear af te schermen? Dan is de Vonyx DB2 opvouwbaar DJ-scherm een hele fijne optie. En ga je voor de meest robuuste en stoere DJ booth? Dan is de American DJ Pro Event Table MB booth een hele goede keuze! Welke DJ booth gebruik jij? Laat het ons weten in de DJLife Community!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *