De beste hartslagmeters van dit moment

Als fanatieke sporter ben ik altijd op zoek naar manieren om mijn prestaties te verbeteren. Een van de belangrijkste hulpmiddelen die ik daarbij gebruik, is de hartslagmeter. Er is tegenwoordig een enorme variëteit aan hartslagmeters op de markt, waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Daarom heb ik verschillende hartslagmeters uitgebreid getest en deel ik hieronder mijn bevindingen. In dit artikel bespreek ik de beste hartslagmeters van dit moment, zodat jij de juiste keuze kunt maken.

1. Polar T31 Gecodeerde Hartslagmeter met Borstband

beste hartslagmeters

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,95)

De Polar T31 is een klassieker onder de hartslagmeters en wordt al jarenlang door veel sporters gebruikt. Wat deze hartslagmeter bijzonder maakt, is de gecodeerde overdracht van de hartslaggegevens. Dit betekent dat de gegevens zonder interferentie met andere apparaten worden verzonden, wat vooral handig is als je in een sportschool traint waar meerdere mensen hartslagmeters gebruiken.

Voordelen:

  • Betrouwbare metingen: De Polar T31 geeft zeer nauwkeurige hartslagmetingen, wat essentieel is voor het monitoren van je trainingen.
  • Gecodeerde overdracht: De gecodeerde overdracht voorkomt dat je hartslagmeter signalen oppikt van andere apparaten in de buurt.
  • Comfort: De borstband is relatief dun en licht, waardoor je bijna vergeet dat je hem draagt.

Nadeel:

  • Beperkte functionaliteiten: Deze hartslagmeter heeft geen extra functies zoals connectiviteit met apps of andere apparaten, wat het een eenvoudige optie maakt voor wie puur hartslag wil meten.

2. POLAR Borstband Soft Strap BLK M-XXL

beste hartslagmeters

Verkrijgbaar bij

bol.com (€35,99)

De POLAR Soft Strap is een comfortabele en veelzijdige borstband die compatibel is met verschillende hartslagmeters van Polar. Deze band is gemaakt van zacht materiaal, wat het dragen tijdens intensieve trainingen aangenamer maakt. Bovendien is hij verstelbaar, zodat hij altijd goed zit.

Voordelen:

  • Comfortabel materiaal: De zachte stof van de band zorgt ervoor dat hij niet schuurt of irriteert tijdens het sporten.
  • Verstelbaarheid: De band is geschikt voor een brede range aan maten, van M tot XXL, waardoor hij voor vrijwel iedereen goed past.
  • Duurzaamheid: Na vele trainingssessies blijft de band goed zitten en behoudt hij zijn vorm, zelfs na herhaaldelijk wassen.

Nadeel:

  • Geen ingebouwde sensor: Deze borstband werkt alleen in combinatie met een losse sensor, wat betekent dat je deze apart moet aanschaffen als je die nog niet hebt.

3. Dabé Oximeter – Zuurstofmeter – Hartslagmeter – Saturatiemeter

beste hartslagmeters

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,95)

De Dabé Oximeter is een multifunctionele meter die niet alleen je hartslag meet, maar ook het zuurstofgehalte in je bloed. Dit maakt hem ideaal voor mensen die hun algehele gezondheid willen monitoren, zowel tijdens als buiten de training. Hij is compact en eenvoudig in gebruik, waardoor je hem gemakkelijk mee kunt nemen.

Voordelen:

  • Multifunctioneel: Naast het meten van je hartslag meet deze oximeter ook je zuurstofsaturatie, wat extra inzicht geeft in je gezondheid.
  • Draagbaar: Door het compacte formaat kun je hem overal mee naartoe nemen, wat handig is voor gebruik onderweg.
  • Gebruiksvriendelijk: De Dabé Oximeter is eenvoudig te bedienen, zelfs als je geen technische ervaring hebt.

Nadeel:

  • Minder geschikt voor intensieve sporten: Hoewel de oximeter goed werkt voor algemene metingen, is hij minder geschikt voor gebruik tijdens intensieve sporten zoals hardlopen of fietsen.

4. Garmin Triathlon Hartslagsensor met Zachte Band (HRM-Tri)

beste hartslagmeters

Verkrijgbaar bij

bol.com (€104,99)

Als triatleet wil ik mijn hartslag tijdens elke discipline nauwkeurig kunnen volgen, en daar is de Garmin HRM-Tri perfect voor. Deze hartslagsensor is speciaal ontworpen voor triatleten en registreert je hartslag zowel tijdens het zwemmen, fietsen als hardlopen. De zachte band zorgt voor comfort, zelfs tijdens lange trainingen.

Voordelen:

  • Geschikt voor triatleten: De Garmin HRM-Tri is waterbestendig en kan je hartslag meten tijdens alle drie de onderdelen van een triatlon, inclusief zwemmen.
  • Geavanceerde data: Deze sensor geeft je niet alleen je hartslag weer, maar biedt ook inzicht in je hardloopdynamiek en andere prestatiegerichte gegevens.
  • Lange batterijduur: De batterij van de HRM-Tri gaat lang mee, zelfs bij intensief gebruik.

Nadeel:

  • Hoge prijs: De Garmin HRM-Tri is prijzig in vergelijking met andere hartslagmeters, wat het een investering maakt die vooral voor serieuze triatleten de moeite waard is.

Conclusie

Na het testen van deze hartslagmeters kan ik concluderen dat er voor elke sporter een geschikte optie is. De Polar T31 is een betrouwbare keuze voor wie op zoek is naar een eenvoudige, nauwkeurige hartslagmeter. De POLAR Soft Strap is ideaal voor wie comfort en duurzaamheid zoekt in een borstband. De Dabé Oximeter biedt multifunctionaliteit voor algemene gezondheidsmonitoring, en de Garmin HRM-Tri is de perfecte keuze voor triatleten die uitgebreide data en veelzijdigheid nodig hebben.

Welke hartslagmeter je ook kiest, het belangrijkste is dat hij aansluit bij jouw behoeften en trainingsdoelen. Hopelijk helpt dit artikel je bij het maken van de juiste keuze, zodat je jouw sportprestaties naar een hoger niveau kunt tillen.