Bruine beer komt dansen tijdens livestream

Het opnemen van een livestream vanuit je woonkamer lijkt een behoorlijk veilige bezigheid. Toch werd het voor de Amerikaanse huis-DJ Jody Flemming behoorlijk spannend. Tijdens zijn livestream stond er ineens een bruine beer voor zijn deur.

Beer kwam plaatje aanvragen

De Amerikaanse DJ Jody Flemming stond vreemd te kijken toen er tijdens zijn livestream ineens een bruine beer aan zijn achterdeur stond te rammelen. Wat de beer precies kwam doen is niet duidelijk, maar het lijkt erop alsof hij een plaatje kwam aanvragen. Grote kans dat de beer op het geluid van de draaiende DJ af kwam en zin had om te dansen op Jungle Book’s ‘The Monkey Song’.

Jody was pas net begonnen met draaien toen hij naar eigen zeggen vreemde geluiden hoorde. Dat bleek de claxon van de buurman te zijn die hem wilde waarschuwen dat er iemand voor zijn deur stond die niet op de gastenlijst stond.

“Ik dacht eerst dat mijn buren me kwamen vertellen dat mijn muziek weer eens te hard stond!” aldus de 50-jarige DJ uit North Carolina. Toen hij zich vervolgens omkeerde om te zien wat er aan de hand was zei hij “Oh, er staat een beer voor de deur”.

beer livestream
Beer komt dansen tijdens livestream

Deze DJ is niet bang aangelegd

De gemiddelde DJ vindt een beetje interactie met zijn/haar luisteraars wel prettig tijdens een livestream, maar je zou verwachten dat zodra er een wilde beer het beeld in loopt, de DJ zich kapot schrikt. En toch bleef Jody bizar rustig. Hij pakt zijn telefoon om een selfie met de beer te maken en gaat vervolgens verder met draaien.

Deze reactie is niet zo gek als je weet dat deze beer een stamgast is in de tuin van de Flemmings. De beer komt regelmatig een kijkje nemen, maar was nog nooit in de buurt van de deur geweest. Flemmings is zelf een ranger in de Great Smokey Mountains en heeft ervaring met het verdoven en verplaatsen van beren. Eigenlijk baalde hij dat de buren de beer weg hadden gejaagd met het claxoneren. Hij het het leuker gevonden als de beer nog even was gebleven om zijn volgende plaat te kunnen horen.

Een beregoed doel

Een groot aantal websites wereldwijd pikte het bizarre fragment op, waardoor de video binnen korte tijd viral ging. De stoere DJ heeft verklaard dat hij 20% van de inkomsten van de views gaat doneren aan de lokale dierentuin.

Hylke van Grinsven

Hylke van Grinsven